Нови разкрития за убийството на Ивайло Чобанов – Иво Пилето. Както БЛИЦ писа той изпадна в кома, а по-късно почина след ритник в главата. Причината – спор на пътя, завършил със смърт. Престъплението се е случило на 26 януари на кръстовище в София – бул „Черни връх” и ул. „Златен рог”.

От СДВР разпространиха кадри, в които се вижда как мъж отива при друг водач, разменят няколко реплики, последвани от мощен ритник, който събаря мъжа и го оставя в безсъзнание. Той е в кома в продължение на седмици, а на 18 февруари умира в болницата.

За случая се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците да се свържат със 112. Защо обаче издирването им започна с месец закъснение и какво още се знае по случая?

Адвокат Ивайло Юруков, който представлява близките на починалия, заяви, че не се води прокурорска преписка по този случай, цитиран от Нова телевизия. По непотвърдена информация извършителят е бил задържан за 72 часа и няма как след това да не му бъде повдигнато обвинение.

Убиецът на гангстера Пилето не е случаен, оказа се син на известен бизнесмен ВИДЕО 18+

„Моето тълкувание на това престъпление е, че извършителят е намерил контакт с някои от водещите в момента групи за влияние, за които се говори постоянно в общественото пространство. Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито”, заяви адв. Юруков. По думите му няма как да се говори за административна грешка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук