Втори автобус на градския транспорт в Добрич е бил обстрелван през изминалите два дни. Използваното оръжие вероятно отново е било въздушна пушка. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта, а в превозното средство нямало пътници. Нанесени са само материални щети.

Първият инцидент е станал докато автобусът се е движил по редовното си направление през квартал "Строител" в града. „Чух доста силен тътен в един от кварталите, докато пътувах по редовната линия на градския транспорт. Веднага спрях и установих, че вероятно е стреляно с въздушна пушка. Подадох сигнал на 112. В автобуса имаше няколко непълнолетни лица, които прехвърлих при един от колегите, за да не им създавам допълнителен стрес. Хората бяха леко уплашени, но не бяха ранени”. Това разказа пред Нова телевизия шофьорът Хинко Хинев.

„За нашето дружество това е вторият подобен инцидент. Миналата година малолетни замеряха автобусите ни с камъни. Но сега ситуацията е доста по-сериозна”, подчерта временно изпълняващият длъжността директор на Градски транспорт - Добрич Катя Петкова.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук