Жертвите на стрелбата в Чикаго вече са петима души, от които трима българи. За нападателя се предполага, че е техен съсед, а мотив за извършеното престъпление са финансови затруднения.

Засега се знае, че убитите в Чикаго българи са майка, син и снаха. Най-дълго там е пребивала майката - близо 30 години.

Последни новини за разстрела на българи в Чикаго ВИДЕО

Според информацията на сънародничката ни в Чикаго Елена Цанева, по-възрастната убита жена е имала намерение да се завърне окончателно в България и през фаталната вечер е имало нещо като прощална вечеря. Закъснение на един от гостите е предотвратило още по-голяма трагедия в семейството.

Изчаквали са да пристигне и синът на снахата - 21-годишен младеж, който малко е закъснял. Всъщност той спира и чува последният изстрел, когато се качва и вижда какво се е случило, за съжаление, разказа Елена Цанева, цитирана от БНТ.

Убитият българин е около 40-годишен. Работил е в стоманолеярен завод, бил е добър работник и дори очаквал скоро да бъде повишен.

Жертвите от екзекуцията на българи в Чикаго вече са 5! Първи СНИМКИ на загиналите

Консулът ни в САЩ Иван Анчев е категоричен, че не става дума за престъпление от омраза. Той подчерта, че в Чикаго често се случват подобни инциденти.
Като цяло има проблем с криминалната престъпност. От началото на 2019 г. имаме над 409 убийства.

Така че това е един постоянен проблем за този град. Нашите сънародници живеят в квартали, които не са характерни с висока криминална активност, заяви Анчев.

Същевременно в социалните мрежи децата на застреляните българи отправят призив за събирането на средства за връщането на телата на убитите в България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!