42-годишен поданик на британската кралица е задържан по обвинение в убийство на баща си по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, предаде "Монитор".

Белезниците щракнали около китките на Кърт Нитш на 1 ноември след вестта, че в сливенската болница от тежките наранявания е починал баща му, немският поданик Волфганг Нитш.

Брутално отцеубийство, извършено от британец, смрази Ямболско

79-годишният немец, който от шест години живеел в село Дряново, община Тунджа попаднал в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ след побой при който били потрошени ребрата му. Ударите били нанасяни безразборно, използвана била вила, чийто сап е намерен окървавен на местопрестъплението, разказа кметската наместничка Мария Иванова.

Жената останала изумена от гледката след като била извикана от полицията към 2,15 часа на 21 октомври в дома на самотно живеещия в края на селото чужденец.

В стаята било истински хаос, строшен бил прозорецът, домакинът едва дишал от болки, но успял да промълви името на бияча, който междувременно заспал в палатка на двора.

Мария Иванова, разказва, че на мястото имало и млада жена, също британка, която правела опити да облекчи болките на пребития. Предполага се, че точно чужденката е подала сигнала на телефон 112 след скарването между таткото и сина.

„Какво е станало между двамата – само те си знаят, но преди да го качат в линейката Волфганг на няколко пъти изрече името на Кърт и посочи към палатката. Аз дори не знаех, че е имал гости. С какво са пристигнали и кога умът ми не го побира защото нямаха автомобил. Истината е че синът беше много пиян и нищо не му се разбираше от приказките", каза жената, която вече близо 10 г. управлява селото с петдесетина възрастни жители. 

"Старият мъж беше много примерен, познаваше местните, ходеше на гости на другите чужденци- в Дряново имоти имат още две семейства англичани и една приятелска двойка британец и французин. Преди време гледаше няколко прасета, тази година се захвана да отглежда патки. Не сме го виждали да пие, да крещи , беше понаучил донякъде български, дори на 9 май мина по улиците да почерпи за рождения си ден", добавя тя.

"Едва сега разбрах, че има съпруга и две дъщери, които живеят в Нова Зеландия. Оказа се, че дворното място се води на фирма за недвижими имоти в Ямбол, която пък е регистрирана от сина му…“, казва още жената.

Британецът, който е роден в ЮАР, но е с адресна регистрация в Шотландия е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, предстои да бъде поискано от съда да му наложи постоянна мярка за неотклонение.Повдигнатото срещу него обвинение е за убийство на родител по особено жесток и мъчителен начин за жертвата.

Първоначално той отрекъл да е извършил деянието, но след като приятелката му проговорила направил частични самопризнания. Тепърва ще се установява кога е пристигнал в България и дали има зад гърба си и други криминални прояви.