Син се опита да поеме вината на баща си за жестоко убийство в Нареченски бани, но криминалисти доказаха, че и двамата роднини са участвали в мъчителното умъртвяване на жертвата, пише "Труд".

Само преди дни - на 16 февруари, Oкръжният cъд в Плoвдив признa зa винoвни и ocъди нa 20 и 16 гoдини зaтвoр 50-гoдишния Ceвдaлин Бoюклиeв и 27-гoдишния му cин Мaрин зa жecтoкoтo убийcтвo нa 47-гoдишния cтoличeн бизнecмeн Вeнциcлaв Млaдeнoв. Зверството станало в кръчма на 21 март 2018 г. 

Двaмaтa Бoюклиeви и жертвата cтoпaниcвaли рecтoрaнт в Нареченски бани, от който смятали да печелят добре, защото бил на главния път за Смолян. Предложението за бизнеса дошло от Севдалин и Марин, а Младенов финансирал начинанието.

Боюклиеви се преместили от с. Крумово в Нареченски бани няколко години по-рано. След като пристигнали, започнали работа в ресторанта на Румен Милионера, който спечелил голяма сума от тотото, която така и не успял да изхарчи, защото загинал в катастрофа.

След смъртта му Севдалин и Марин взели кръчмата и решили да я разработят.

Там се запознали със софийския бизнесмен Венцислав Младенов, който няколко пъти отсядал в заведението. Случило  се обаче нещастие - ресторантът се запалил и изгорял до основи. Тогава Севдалин и Марин предложили на жертвата заедно да го възстановят и стопанисват. Столичният предприемач се бръкнал с 50 000 лева, имал намерение да вложи и още и работата потръгнала.

Боюклиеви обаче се поддали на стария си навик да крадат и съдружникът им ги усетил. Парите при ревизиите не излизали, не били платени и 12 000 лв. наем за терена, който купили от общината. Скандалите между съдружниците ставали все по-чести.

Бащата и синът се кълнели, че не пипат от парите, въпреки че Марин бил болен на тема хазарт. За да докаже, че съдружниците му го лъжат, Младенов решил да монтира камера в заведението. Само 7 дни по-късно тя ще запише страшната картина на убийството.

На 21 март следобед тримата седели в кръчмата и за пореден път обсъждали темата за парите. След като станало ясно, че 2000 лева не излизат в сметките, започнал скандал, прераснал в побой. По-късно на кадрите от записа ще се види, че Севдалин пръв се нахвърлил с юмруци върху Венцислав. Той го пребил жестоко, но жертвата все още била жива, когато убийците решили да я умъртвят.

Севдалин и Марин душили, млатили с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва бизнесмена, докато той спрял да диша. Докато бащата го удрял, синът го държал за краката да не мърда.

Аутопсията по-късно показала, че черепът на Младенов е счупен на три места. Боюклиеви увили трупа в найлони, завързали го с въже и го опаковали в перде от кръчмата. Хладнокръвно прикрепили тежести и натикали жертвата в бидон, който натоварили в автомобила си. Откарали го на 5  километра от кръчмата и го захвърлили  в река Чепеларска.  

Бащата и синът се върнали, почистили ресторанта от кръвта и изгорили част дрехите си и тези на жертвата. След това заживели, все едно нищо не е станало. Няколко дни по-късно Марин дори празнувал с авери рождения си ден и вдигал шумни наздравици.

След престъплението Севдалин Боюклиев се върнал в кръчмата си и свалил цял наниз суджуци. Дал ги на възрастните хора в пенсионерския клуб да се почерпят, като останал да хапне с тях. Така искал да си осигури алиби, за да не бъде обвинен в убийството на бизнесмена. Това обаче не проработило, защото при разпитите в хода на досъдебното производство пенсионерите дори не успели да си припомнят в кой от дните през онзи март м.г. Севдалин им занесъл суджуците.

До разплитането на убийството се стигнало, след като роднини на Венцислав се опитвали да се свържат с него многократно, но мобилният му телефон бил изключен. Хората знаели, че за него не е характерно така да изчезва и се притеснили. Те подали сигнал в столичното 9-то РПУ и мъжът бил обявен за издирване. Близките на Младенов знаели, че той е отишъл в Нареченски бани за среща със Севдалин Боюклиев и баджанакът му потеглил натам.

Мъжът огледал ресторанта и намерил камерата, захвърлена в помещение със строителни отпадъци. В София роднините изгледали записа и били потресени от видяното. Занесли камерата в полицията и Боюклиеви били арестувани моментално.

От видеокадрите ясно се виждало и чувало как Севдалин се нахвърля върху Венцислав, как се намесвал синът Марин и как после безжизненият човек е влачен за краката до съседната стая, където убийците го довършват окончателно. Бащата и синът не подозирали, че камерата е записвала и не знаели, че голяма част от престъплението им е било документирано с картина и звук.

В ресторанта разследващите направили следствен експеримент, на който присъствал синът Марин. Именно там той направил пълни самопризнания. След това завел разследващите до мястото, където изхвърлили бидона с трупа, като твърдял, че вината е изцяло негова и баща му е невинен. Кадрите от камерата обаче показвали друго - и синът, и бащата са участвали с убийството.

По време на делото всеки от тях се опитваше да изкара себе си виновен и да защити другия, но магистратите произнесоха присъди и за двамата. Доказано е, че Севдалин е нанесъл фаталните удари с брадвата и той получи 20 години решетки. Синът му Марин ще търка наровете 4 години по-малко.

Конфискували им къщата

Севдалин и Марин затънали в дългове

Марин и Севдалин Боюклиеви затънали в дългове, докато живеели в с. Крумово, твърдят техни съседи. Сумите са били големи, защото съдия изпълнител е взел къщата им след многократно подканване да си плащат кредитите. Двамата нямали пари и за всекидневни нужди, затова постоянно искали назаем от съседите. Марин е син от първия брак на Севдалин, той живеел в Крумово с новата жена на баща си и природения си брат.

Двамата и преди са се срещнали с правосъдието заради кражби. Преди време Марин взел 30 000 лв. за направата на покрив в с. Ягодово, но така и не свършил работа. Парите също не върнал. В Крумово хората предупреждавали всеки да няма имане-даване с бащата и сина, защото са измамници. Съседите им обаче били потресени, че семейството е извършило хладнокръвно убийство.