На 13 юли 2018 беше реализирана акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Пловдив, на която бяха извършвани обиски, в резултат на което бяха открити устройства за сканиране на банкови карти. Това заяви в ефира на "Здравей, България" говорителката на Специализираната прокуратура - Лидия Манолова.

"На този етап не можем да кажем колко пари са откраднали с тях. Експертизите предстоят да бъдат изготвени. Към настоящият момент може да се каже, че беше намерен цех със затворен цикъл на производство с материали и средства, които са необходими за изготвянето на фалшиви документи, платежни инструменти, намерени са множество чуждестранни и български документи. В тях не са посочени имена и липсват снимки", каза тя.

"Различното при тях е, че са намерени освен всичко и постерминали и клавиатури за банкомат, затова мислим, че става въпрос за затворен цикъл" добави Манолова.

"Имат определени парични гаранци по 70, 100 и 150 000 лева", каза тя и добави, че са открити часовници и химикалки с камери, които са спомагали за схемата на измамниците.