Окръжният съд в Кюстендил заседава по делото за конфискация на имущество на т. нар Братя Галеви. Делото е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.
Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група. Съдебният състав прие днес резултатите от назначената по делото оръжейна експертиза.

От нея става ясно, че Пламен Галев и Ангел Христов са разполагали с по 14 броя оръжия, стойността на придобиването им е била около 30 хиляди лева, а тази на продажбата им - с по-висока стойност около 5 хиляди лева. Съдът постанови и разширяване на исканата съдебно-икономическа експертиза и реши да назначи още едно вещо лице по нея.

Експертизата трябва да покаже какви доходи са имали Братя Галеви и семействата им и дали са могли да притежават имуществото, с което са разполагали. Делото продължава на 10 април идната година, пише БТА.