В ареста на районното е задържан мъж на име Янко, по-известен в криминалните среди  с прякора Мосю, и негов работник. В следобедните часове на вчерашния ден служители на сектор криминална полиция на Шесто РУ извършили проверка на къща в кв. "Столипиново".  

Последвали претърсвания в имот на улица "Грамос" и други две помещения - гараж и изба, стопанисвани от 39-годишен криминално проявен мъж. При преминаване през замаскирана врата в част от избеното помещение бил обособен цех за рязане на тютюн.

От проверените адреси  са иззети машина за рязане на тютюн, електорнна везна, 14 бали с тютюневи листа, както и нарязана листна маса, съхранявана в кашони. Иззетото количество възлиза на над 650 кг.  

Като съпричастни към иззетите вещи са задържани двама мъже - 39-годишният собственик на цеха и неговият 34-годишен работник. И двамата задържани са добре познати на полицията с криминалните си прояви  -единият за извършени престъпления с незаконна търговия на безакцизни стоки, а другият – по линия наркотици. Работата по документиране на случая продължава под надзора на Районна прокуратура.