В Австралия полицията назначи награда от 1 милион австралийски долара за информация за убийството на 3-годишната Шерил Гримър, отвлечена преди 50 години.

Историята на изчезналото момиче се счита за една от основните загадки в Австралия. Трагичният инцидент станал на 12 януари 1970 г. на брега на плажа на Уулонгонг в Нов Южен Уелс. Сутринта майката на Шерил отишла на плажа с дъщеря си и тримата си по-големи синове. Следобед времето се влошило и жената решила да се върне у дома.

Децата отишли да се преоблекат на душовете, а майката останала да събира нещата. След 10 минути едно от момчетата се върнало и казало, че Шерил не е напуснала кабинката. Майката отворила вратата и разбрала, че дъщеря й липсва.
 Оттогава не се знае нищо за местонахождението на момичето, издирванията не дават резултат. Очевидци разказаха, че са видели млад мъж да носи подобно момиче на паркинг, но случаят остава нерешен. Историята за изчезването на Шерил предизвика такъв отзвук, че семейството трябваше временно да се върне в родината си Англия.

Според Daily Mail, в неделя, 12 януари 2020 г., правителственият отдел за разследване на убийства в Ню Южен Уелс обяви награда за информация, която ще помогне за арестуването на извършителите. Съобщава се, че година след престъплението тийнейджър с труден характер признал, че е убил момичето, хвърлил тялото й и изгорил дрехите й. Той каза, че искал да изнасили детето, но се изплашил от писъците й.

"Вързах носна кърпа и шнур около устата й, за да не крещи, и вързах ръцете й с друга връв. Бях решил да правя секс с нея. Хванах я за гърлото и й казах да млъкне ... Предполагам, че я удуших. Тя спря да диша и спря да плаче, а аз реших, че е мъртва“, казва 17-годишният младеж пред полицията през 1971 година.


Самопризнанието обаче не било част от делото (по онова време не било достатъчно), докато детективът Франк Сунвал не подновил разследването през 2017 година. Заподозреният обаче не направил второ признание. През февруари 2019 г. Върховният съд призна, че първоначалното му признание не може да бъде взето под внимание, а обвиненията са отпаднали и мъжът е освободен от ареста.

Братята на Шерил се надяват, че наградата, предложена от полицията, ще помогне за приключването на случая, тъй като те все още продължават да търсят отговори.

"Няма думи, които да опишат болката от загубата на сестра ни и влиянието на изчезването на Шерил върху цялото ни семейство", каза един от тях.

Превод: БЛИЦ