Иззеха кокаин, марихуана и MDMA при полицейски акции в Ихтиман и Ботевград, съобщиха от полицията.

Около 23:45 часа на 17 октомври, в района на бензиностанция на главен път 1-8, автопатрул на РУ-Ихтиман предприел проверка на лек автомобил „Тойота“. В хода на инспекцията, от 40-годишния водач е иззет кокаин.

При последвалото претърсване на автомобила полицейските служители открили още девет полиетиленови пликчета и топче с идентично съдържание. Установеното количество кокаин, с общо тегло 25.80 грама, е иззето, а по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Ихтиман.

След проведени множество процесуално-следствени действия, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. 

За държане на наркотично вещество ден по-рано в ареста на Районно управление-Ихтиман попаднал и 22-годишен местен жител. Той бил проверен около 20:30 часа в района на градски парк, от него са иззети три полиетиленови опаковки със жълтеникаво-зеленикава растителна фракция със сладникав мирис.

Младият мъж признал пред униформените, че това е наркотично вещество „билка“, а при извършения полеви наркотест веществото - с тегло 1.16 грама, реагирало на MDMA. По случая е регистрирана преписка, работата по която продължава.

Около 22:00 часа, на 16 октомври в жк. „Васил Левски“ в Ботевград, при провеждането на полицейска операция, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-София извършили проверка на 18-годишен местен жител.

Той е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити и иззети десет полиетиленови топчета със суха тревиста маса, реагираща на марихуана, с общо тегло около 13 грама.

Ден по-късно в полицейския арест попаднал и втори млад ботевградчанин. 20-годишният мъж бил проверен от криминалистите от областната дирекция около 23:30 часа.

От него били иззети две топчета с общо 17 грама суха тревиста маса- марихуана и кутийка от шоколадово яйце  с още два грама от същата дрога.

По двата случая са образувани досъдебни производства, пълното документиране на които продължава под наблюдението на районната прокуратура.