След поредната агресия на пътя заради неправилно спряна кола, двама шуменци на 30 и 39 години бяха набити. Биячите успяха да избягат, но малко след това бяха установени. Това са баща й син, М.Ю на 58 г. и С.М. на 32 г.. Карали джип „Киа” и били криминално проявени, съобщиха от полицията в Шумен.
Скандалът между мъжете в спряната кола и двамата непознати от джипа, станал посред бял ден, във вторник около 8 часа в Шумен на пл. „Гривица.” Причината за разправията била неправилно спрян лек автомобил. Двамата мъже от него са с леки телесни повреди, а извършителите се оттеглили от мястото на инцидента автомобила си „Киа”, с шуменска регистрация. По късно са установени и разпитани. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство по чл. 325, ал.1 от НК.

При втория случай от агресията пострада лека кола опел, на която двамата нападатели строшиха всичките стъкла и избягаха.

Всичко станало същия ден по здрач на 18 км от Шумен. Към 18:40 часа на пътя Шумен – Карнобат до разклона за село Ивански лек автомобил „Опел”, управляван от 52-годишен мъж от Смядово, ударил спрян на пътното платно лек автомобил „ВАЗ 2101”, без регистрационни табели и без светлини.

След удара от старото жигули слезли двама или трима непознати. Водачът на опела дори не видял колко мъже изскочили от возилото. Те грабнали по един камък и строшили всичките стъкла на опела. После изчезнали пеша като зарязали там колата си. Тъй като тя е без табели вероятността да бъдат открити биячите е минимална.

Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство по чл. 216, ал.1 от НК.