Само преди минути лично премиерът Бойко Борисов съобщи грандиозна новина за 50 милиона лева. Това той направи в началото на Министерския съвет.

Непосредствено след това обаче министър-председателят рязко смени темата и заговори за крупна акция, хванала огромно количество наркотици.

„От снощи с МВР работим активно и днес финализираме съвместно действията си с румънските колеги. До този момент са задържани 170 килограма дрога. Такива количества наркотици в света малко се хващат“, разкри Борисов.

Румънците гледат и не вярват какво изхвърли Черно море на брега 

Той поясни, че по-късно във Варна ще се говори подробно.

Само преди два дни Агенция „Митници“ задържаха 1,1 тон марихуана. Искам да благодаря на всички служби, които действат активно и да кажа на опонентите ни, които казват, че не вършат никаква работа – „Заловихме рекордни количества наркотици за последните две години“, категоричен бе премиерът.

Ексклузивни СНИМКИ от акцията на „Калотина“, спипала тон и половина дрога 

„Към момента информацията е за заловен около 170 кг хероин с високо качество. По случая се работи още от 5 април с румънските власти. Усилихме наблюдението в района на Шабла, вследствие на това открихме съвместно шест пратки от кокаина. Те бяха увити с непромокаема материя и сложени в спасителни жилетки. Най-вероятно става въпрос за схема за предаване в открито море", обяви на свой ред вътрешният министър Младен Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!