Скандалният бизнесмен Васил Божков и тази сутрин спази традицията и пак пусна поредните си димки срещу държавата във Фейсбук, пише "Монитор".


Атаката в социалната мрежа пък за пореден път е насочена срещу финансовия министър Владислав Горанов. Българският Ел Чапо се опитва да прехвърли на него вината, че лотариите му са скрили стотици милиони от хазната.

Само че в пореден пристъп на амнезия българският Ел Чапо, който на всичкото отгоре обвинява държавата, че с действията си спрямо него е лишила държавния бюджет от постъпления от бизнеса му в размер на 500 млн. лв. отново забрави за вече лъсналите факти и обстоятелства около наглото ужилване на хазната от негово страна.

Само преди броени дни пък шефът на Efbet и основен свидетел срещу олигарха-Цветомир Найденов оповести подробности за схемата, чрез която натрупалият планини от пачки магураджия е ощетил държавата със 700 млн. лв., заради което самият той се сдоби и с обвинение от прокуратурата.

По думите на Найденов през 2013 година бившият зам.-министър на финансите и депутат от БСП Георги Кадиев е вкарал промени в Закона за хазарта, посредством които Божков е успял да стабилизира монопола си и е съумял да “спести” на хазната въпросната колосална сума.

Премиерът Бойко Борисов пък на свой ред призова хазартния бос да се завърне и да си плати дължимите 700 млн. лв.