Двамата мъже, които полицията издирва под дърво и камък, са бруталните крадци от заложна къща „Штедрия“ в ж. к. „Меден рудник“. Полицията е по петите им. Двамата са били изключително непредпазливи и са оставили пръстови отпечатъци навсякъде в оказиона, който са обрали. За жалост обаче не са регистрирани за предишни престъпления и полицаите не са разпознали самоличността им по това, пише "Флагман".

Крадците не са били маскирани, а дегизирани с шапки и очила, но от снимките от камерите ясно се виждат физиономиите им. По информация от източника на изданието, бандитите по-скоро са аматьори или наркомани. Изглеждат сравнително добре и едва ли са замислили удара, подтикнати от бедност.

Източник на медията разказал, че двамата доста време са се оглеждали, докато пристъпят към обезвреждането на магазинерката. Накарали я да извади почти всичко от витрината – ту пробвали ланци, ту пръстени, ту гривни. Когато били изкарани възможно най-много накити, те хладнокръвно заплашили служителката и изчезнали с плячката от над 300 грама злато на стойност минимум 20 хиляди лева.

Заради издирването на бруталните крадци, полицията заварди изходите на Бургас от всички посоки около 15 часа вчера.

Униформените спираха на временните КПП автомобили с добричка регистрация, като по първоначална информация – обирджиите са се придвижвали с такъв.