Апелативна прокуратура - Пловдив потвърди новината на БЛИЦ, че 21-г. Красимира Кукувска от пловдивското село Бегово е била убита и съобщи, че на арестувания за престъплението е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

Както медията ни писа извършителят на зверството е мъжът, с когото тя доскоро е живеела, и баща на двете й невръстни деца Любомир Петров.

Той твърди, че на фаталния 11 септември е отишъл в дома на Красимира, влязъл е при нея, но двамата са се скарали. Младата жена е започнала да го гони, казвала е, че иска да я остави намира, но той я е заплашил, че ще я гръмне. Красимира го провокирала и му казала: "Хайде, направи го, не можеш". Любомир твърди, че тя е взела въздушната пушка и я е опряла на гърдите си. По думите му той е натиснал без да иска спусъка и не е имал намерение да я убива.

Вижте какво съобщиха официално от Апелативна прокуратура:

В резултат на съвместно извършени от служители на ОД на МВР – Пловдив и Прокуратурата в гр. Пловдив множество оперативни мероприятия и действия по разследването, на 17 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Л.П., на 20 г., за това, че на 11 септември 2020 г., в с. Бегово, обл. Пловдив, е причинил смъртта на 21-годишната К.К., с която е живеел и от която имал две деца.

На настоящия етап от разследването, спрямо обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Ексклузивно и само в БЛИЦ: Мощната арендаторка и майка на две деца от Пловдивско е убита

До момента, по делото са извършени огледи и следствен експеримент, разпитани са множество свидетели, приобщени са веществени доказателства, назначени са експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемият Л.П. е задържан за срок от 72 часа. На 20 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Разследването по случая продължава, като е в активната си фаза.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!