Разбитата през уикенда разбита престъпна наркогрупа е планирала убийството на полицаи и спецпрокурори.

Планирали са насилствени действия спрямо служители на СДВР, ГДБОП и двама спецпрокурори, разкриха от прокуратурата и МВР на извънреден брифинг.

Групата е следила и един от служителите на полицията, за да се запознае с неговите навици.

Бандата е била заловена на връх Шипка. До момента 10 лица са в ареста, а други 10 очакват своите обвинения, каза главен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.

Въпросната група е в нашето полезрение от средата на миналата година, уточни главният комисар. По думите му е това е била група, която влияе на крими обстановката в цялата страна.

Групата е новосформирана, а антимафиотите установили, че в два от кварталите на София започнали агресивни действия спрямо дилъри, които са ангажирани с други групи. Тези наркодилъри били накарани да продават дрога за тях.

"Преди два месеца постъпи оперативна информация, че въпросните лица планират насилствени действия спрямо служители на МВР, ГДБОП и прокурори от Специализираната прокуратуа. Установило се още, че групата е много мобилна и динамична, поради което се взело решение на сбирката им на връх Шипка да се действа, разказа оше шефът на ГДБОП.

Много добра работа, даде оценка главният секретар на МВР.
Няма да допуснем насилствени действия срещу колеги, които съвестно си вършат работата, отсече той и заключи, че тези действия на престъпниците само доказват, че има преса върху тях от страна на държавата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!