42-годишен нападна младеж в пловдивския квартал „Каменица“. Грозните сцени се разиграли към 21 часа навръх националния празник 3-ти март. 

Жертва на агресията е 27-годишният Мартин, който разказаl пред „Марица“ какво точно му се е случило. 

„Бях в колата си, търсих място да паркирам на ул. „Тодор Влайков“. Изведнъж непознат мъж изскочи отпред. Тръгна да върви срещу колата. Очаквах да спре, но това не се случи. Натиснах спирачката. Този започна да удря по колата. Излязох, попитах го дали всичко е наред.

В този момент ми връхлетя с тукати и ми сцепи устната. Отдръпнах се, казах му, че не искам да се занимавам с него, помолих го да престане, да извикам полиция и да изчака. С него беше и някакво момиче. Обадих се на 112.

В същото време той започна да обижда, държеше нещо в ръцете си и тръгна срещу мен. Няколко пъти успях да отбия атаките му и да го съборя на земята, но той се изправя и продължава. Видимо бе неадекватен“, посочи Мартин. 

Той е може да се защити, тъй като тренира бойни спортове от 17-18 години, но смята, че агресията не е начин за решаване на проблеми, нито че можеш да нападаш някой на улицата безпричинно.  

След като на място пристигнал полицейски патрулк, нападателят продължил с нападките както към Мартин, така и към служителите на реда. Ченгетата му сложили белезници и го отвели в районното. Там момичето, станало свидетел на грозните сцени, дало показания и потвърдило за безпричинната агресия.
 
„Макар, че не ме познава, ме подкрепи и изцяло разказа какво се случи“, посочи Мартин. 

В районното нападателят продължил да буйства и да обижда униформените. В крайна сметка е задържан за 24 часа, след което освободен с глоба от 200 за дребно хулиганство, потвърдиха за "Марица" от полицията в града под тепетата. Пред съда казал, че много съжалява и че бил безпаметно пиян в нощта на нападението. 

Оказа се, че арестуваният е Анатолий С., на 42 години от Пловдив, стар познайник на полицията. Свързан е с дребна кражба в миналото, последно с използване на чужда банкова карта, заедно с още един мъж. Анатолий е и един от редовните участници в протестите в Пловдив срещу управляващите и срещу главния прокурор иван Гешев. 

„Видях, че живее в отсрещния блок. Оказа се, че много хора го познават. Бил известен с прякора Тольо. Говори се, че преди около два месеца се нахвърлил да бие момче, че има забрана да влиза в много заведения в града, тъй като е проблемен. Да нападаш хора по улиците не е нормално поведение. Ами ако беше скочил да бие майка с дете?“, коментира жертвата на агресията Мартин.