До момента братовчедката и лелята на убития в германския град Ханау българин нямат никаква информация от германските власти кога ще могат да приберат тялото на Калоян. Васка Велкова заяви, че очаква съдействие от българските власти. Сподели и подозренията си,че причина за нападението е, че в двете заведения са се събирали предимно чужденци, съобщава БНТ.

Васка Велкова, първа братовчедка на убития Калоян: Нямам думи да го опиша, много ни е тежко на цялата фамилия и тук в Германия има протести и се събират в памет.

Молбата на семейството е за подкрепа от всички български власти.

Васка Велкова: Да си приберем тялото колкото е възможно по-бързо и ние да се приберем. Искам да си вземем неговите вещи каквито още нямаме - колата му стои пред заведението, негови лични документи, негови лични неща искаме да си приберем и никой не ни казва кога и как всичко ще стане.


Васка разказа, че Калоян се е познавал със собственичката на заведението, която е българка. Самата Васка обаче не знаела нито името, нито телефона й. 

"По принцип е ставало въпрос и за работа, че той ходи следобеда да й помага, да работи там.Той е отишъл да работи да си изкара някакви пари", разкрива роднината на Калоян.

Калоян живеел втори живот, преди да бъде убит в Ханау

"Вчера е посетила стринка ми тук, обискирали са я, взета й е кола, ключове, телефон, всичко. Гледали са на камерите всичко какво как е станало. Обяснила е на стринка ми как е станало. Знам го, но е много противно да го разказваме пред целия български народ. Собственичката живее един етаж над заведението и по време на стрелбата не е била вътре в него."

"По време на стрелбата не е била вътре. Той е бил сам самичък вътре, ровил си е в телефона, влиза тоя и започва", разказва още Веска.

Според информацията, с която до момента разполага Васка, основно от германските медии именно факта, че в това заведение ходят чужденци е станал причина за нападението.

Лелята на българина, убит в касапницата в Германия, с разтърсващи думи ВИДЕО

"Гледам новините тук, че той говори в ютюб, че преди това е написал писмо и той е бил нацист. Казал е, че не иска да вижда "аутлендъри" - така ги наричат тук чужденци. Той е влезнал първо в шиша бара, застрелял е 6 човека. После е влязъл при Калоян.Това е разстояние от шиша бара до бара, в който е бил братовчед ми не повече от 5 крачки. Може би преди това да ги е следил.

Генералният ни консул във Франкфурт Антоанета Байчева каза, че е в постоянна връзка с роднините на Калоян и че, за съжаление, въпреки многобройните опити, до момента от германската полиция не дават никаква информация.