Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера. 

На адреса на семейството детето го няма, нито майка му. Там е само бабата. Тя сподели, че не знае подробности – нямала сили да гледа бруталните кадри.


Снимка: btvnovinite.bg

Допълни, че майката е на работа, а бащата отдавна е изоставил семейството. Благодарна е обаче, че детето е живо. "Целуват го. Бият го", разказва тя за разпространяваните кадри. 

Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище.

По информация на роднините му, момченцето е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях. 

От училището твърдят, че детето не е идвало от 7 януари. Екип го е търсил, но не е намерил нито него, нито майка му.

„Координационният екип на училището е ходил няколко пъти в това семейство. Аз самата бях миналата седмица – изключително бедно семейство. Живее в една стая при изключително лоши битови условия“, коментира пред bTV Латинка Ковачева.

От Агенция закрила на детето констатират, че върху момчето е извършено тежко сексуално насилие. Според тях условията в семейната среда са добри.

„С детето работят психолози, на него му е оказана кризисна интервенция, за него продължава да се грижи майката“, каза Миглена Аръшева, началник на отдел „Закрила на детето" в дирекция „Социално подпомагане“, "Слатина" в София.


Снимка: btvnovinite.bg

Според социалните работници детето е водено на училище, но не е допускано. От училището отрекоха. По случая е образувано досъдебно производство и са задържани две непълнолетни лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ