Геймър от тайландския град Сураттхани уби баща си с нож, след като родителят го помолил да направи си направи почивка от онлайн играта, съобщава "Сън".

Инцидентът е станал в събота, 7 декември, като 17-годишният Панварат ударил баща си, 51-годишния полицейски сержант Ануват Чайбангдуе, с нож в гърба.Пристигайки на местопроизшествието, полицията намерила колегата си в локва кръв. Предполага се, че нападението е станало в градината, след което мъжът е успял сам да пропълзи до кухнята. По плочките са останали кървави следи.

Пострадалият е бил хоспитализиран, но след известно време умира в болницата.Младият мъж е избягал от мястото на престъплението с мотоциклет. Полицията го е намерила в близкото интернет кафене и са го арестували по подозрение за убийство. Когато открили момчето, той играел видео игри с приятел.

Членовете на семейството на тийнейджъра съобщават, че той е прекарвал нощите, играейки компютърни игри, а през деня е спял. Наскоро той е бил изгонен от училище, тъй като често пропускал часовете. Лелята на момчето, Фах, е разказала, че брат й е бил разстроен от хобито на сина й, затова се е опитвал да предпази детето от пристрастеността в игрите.

Превод и редакция: БЛИЦ