По-рано днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че кражбите в София и страната са спаднали значително по време на извънредното положение. Силовият шеф обясни, че това се дължи на факта, че много хора са останали по домовете си заради карантината, както и на това, че самите крадци са се уплашили от коронавируса.

Но оказа се, че група от три малки на възраст, но добре облечени и изглеждащи момченца, вършеещи из София, не само че не стоят по домовете си, ами и вършат пакост след пакост.

От пост във фейсбук групата на майките на София стана ясно, че гаменчетата са откраднали Лонг Борд, правили пакости на централната софийска улица „Пиротска“ и освен това опитали да откраднат разни неща от магазин от голяма търговска верига.

„Скъпи Майки на София! Ако някоя от вас разпознава в тази компания синът си или неговия най-добър приятел, моля съдействайте да върнат (без последствия) „намерения” от тях Лонг Борд на дъщеря ни!

И най-вече за да пораснат, като достойни и отговорни момчета!

P.S умишлено не публикуваме цялото „филмче” с цел да не уронваме авторитета на вашите деца! 

Могат да го върнат в книжарница Сиела на бул. Витоша! Благодаря ви!“, пише Марта Петкова, която явно е първата потърпевша от набезите на малките пикльовци. 

От коментар под поста й стана ясно, че след престъплението трите момчета се отправили към централната улица „Пиротска“.

Тези деца бяха в петък около 16 часа пред аптеката на „Пиротска“ 130. Бяха много шумни и излязох да им направя забележка. Държаха се нагло и ругаеха. 

Носеха въпросният Лонг Борд и очила за виртуална реалност. 

Попитах ги къде са родителите им и знаят ли за изискванията да не се събират на групи. Погледнаха ме и се изсмяха... 

В събота сутрин едното момче отново стоеше до аптеката. Явно чакаше другите момчета. Предполагам, че живеят в района на пазар „Д. Петков“ и „Пиротска“, пише пък Сашка Петрова.

„Вчера около 16 часа нахлуха в голям магазин, който се намира на бул. „Сливница“. Видимо се опитваха да откраднат нещо!“, пише пък Михаела Андонова.

Кои са въпросните добре облечени гаменчета и докога ще вършат престъпления ненаказано все още не е ясно.

Под поста на първата потърпевша от набезите им заваляха куп коментари. Някои от фейсбук потребителите защитаваха момчетата като ги оправдаваха, че са малки и не знаят какво вършат, докато други остро осъждаха поведението им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света