„Не трябва да подхождаме към всеки гражданин като към болен. Нека животът не спира. Все пак трябва да ограничим ненужните пътувания“, това заяви силовият министър Младен Маринов.

„Всички трябва да се грижим за възрастните хора. Навсякъде има много добре организирани доброволчески групи, които помагат на възрастните хора по населените места.

Вечерен час и блокада на град става след предложение на Националния щаб и приемане от страна на Министерския съвет. Кметовете на места също имат такива права.

Целта да се предприемат централизирани мерки, защото така най-добре се ограничава болестта“, заяви силовият министър в сутрешния блок на БНТ.

Министър Маринов: 400 души са под карантина! Арестувахме мъж, лъгал, че...

„Ситуацията ни изпревари  и показа, че тази форма на помощ от страна на МВР е много ефективна.

Нашите усилия са насочени изцяло към справяне на обстоятелствата. Престъпността през последната седмица е намаляла. Нормално е, все пак хората са по домовете си.

А и самите крадци имат страх от коронавируса. 

Колегите ми казаха, че тази нощ за София и за цялата страна нямаме нито едно откраднато превозно средство“, заяви Младен Маринов.

Той коментира и нападението над журналиста Слави Ангелов. Силовият министър заяви, че колегите му са работили и през почивните дни като са обработили много информация: „Надявам сек олейте скоро време да стигнат до извършителя“.

Министър Маринов коментира и бежанската вълна: „Проблемът с бежанците стои на дневен ред, но не е на фокус в момента. Към момента няма сериозни придвижвания към нашата граница с Турция. Към сутринта имахме нула опити за преминаване на границата ни от страна на бежанците“.

„Нямаме сериозен пик на телефонните измами. Имаме единични опити, които са неуспешни. Явно хората се научиха как да внимават“, каза силовият шеф по темата за ало измамниците.

МВР шефът: Страхът от коронавируса може да предизвика нова опасна вълна от...

„Много вредно нещо в такава обстановка са фалшивите новини, защото хората са на ръба на паниката. В събота да речем ме питаха вярно ли е, че ще се пръска с хеликоптер срещу коронавируса и дали да си затварят прозорците. Виждате как с една такава новина хората могат да се паникьосат и да предприемат действия, обратни на това, което лекарите препоръчват“, сподели шефът на силовото ведомство.

Той бе категоричен, че се прави всичко възможно да се предотврати налагането на карантина на други градове, както се случи в Банско.

„Лично аз искам по-бързо да влезе Законът в сила, за да предприемем необходимите мерки, тъй като заразата не чака никой“, така Младен Маринов коментира частичното президентско вето, което вчера държавния глава Румен Радев наложи на Закона за извънредните мерки

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!