Неприятен инцидент се е разиграл в центъра на Долна Митрополия. Група цигани са нападнали с брадви двама мъже на 33 и 35 години. Единият от тях е със средна телесна повреда, като в опит да се предпази, брадва е посякла ръката му и са нанесени сериозни поражения. Съобщиха от МВР.

Кървавите сцени са станали около 22:00 часа на 7 септември в района на местен магазин, разказаха очевидци. По думите им пострадалите не са провокирали с нищо бруталната агресия. Член на въпросната ромска фамилия подхвърлил реплика, на която те не обърнали внимание, с което ясно показали, че не искат проблеми. Изненадващо обаче минути след това около десетима роми ги връхлетели с брадви и други хладни оръжия.

"Разбягаха се като видяха огромното количество кръв. Не може в 21 век да се случват подобни неща в нашата държава - с брадви, като диваците", ужасени са хората, станали свидетели на кървавата баня и оказали съдействие на атакуваните мъже.

Пострадалите са потърсили незабавно медицинска помощ, но им предстоят още възстановителни процедури. Сигнализирали са органите на реда и се надяват на нападателите да бъде потърсена наказателна отговорност.

Според местните жители въпросната циганска фамилия не за първи път си позволява действия над закона и недоумяват защо полицията търпи своеволията им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!