По съкратената процедура ще се гледа делото срещу 25-годишния Петър Здравков, който прегази балетистът Мартин Чикалов на пешеходна пътека във Варна. На разпоредителното заседание по делото тази сутрин Здравков се призна за виновен.

Днес делото започва да се гледа по същество. Отхвърлено беше искането на защитата процесът да е при закрити врата. Заради самопризнанията му, наказанието на Петър Здравков пък ще бъде намалено с една трета, съобщава Дарик. 
 
Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември т.г. на бул. "Приморски" във Варна. Според обвинението, шофирайки с превишена скорост личния си автомобил, Петър Здравков блъска пресичащ велосипедист, след което напуска местопроизшествието.

Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Чикалов почина. Шофьорът се опита да се укрие от органите на реда и дори беше обявен за издирване. Ден след инцидента Здравков се предаде сам в присъствието на адвоката си.

Проверка показа, че 25-годишният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка, за което дори е бил санкциониран. Според обвинението при направената съдебно-химическа експертиза в кръвните проби на Петър са били открити наркотични вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ