Прокурор, пилот, автомобилен състезател или служител в посолство. Това са само част от самоличностите, които Никола Маринов използвал, за да мами много хора в продължение на 10 години, предава Нова тв.

Другата му тактика била на принципа на телефонните измами. Първо обаче се сближава с жертвите си. След това просто се обаждал, казвал, че е закъсал и искал пари, които никога не връщал.

Много хора твърдят, че са завлечени от Никола Маринов. Сред измамените от него е и Надежда Дойчева. Тя е брокер на недвижими имоти.

Именно покрай работата си се запознава с Маринов. През 2020 година той се свързва с нея по обява за къща под наем в Банкя.

„Разказа ми как е пилот, състезател, олигарх. Баща му бил вторият в Русия, който разполага с много средства”, разказва Дойчева. Тя му предлага за оглед и втора къща. След 3-4 седмици го пита какво е решил.

А той й предлага работа. Разказва й, че вторият му баща е основателят на „Роснефт”, а семейството има много имоти у нас. Предлага й да отговарям за всичките.


„Влязох в Имотния регистър, защото твърдеше, че има много имоти. В Имотния регистър има нула”, разказва Надежда Дойчева.  

Никола Маринов е задържан за 72 часа, предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата да го остави за постоянно в ареста.

Освен за имотите, се оказва, че Маринов лъже и за автомобилите си, а друга негова жертва разказва, че от нея е искал 200-300 лева, за да съдейства на сина й да си вземе изпити в университета.

Надежда Дойчева създава група във Facebook, в която събира всички, които някога са били подведени от Никола Маринов. Така се запознава с Анна Бундаревска - бивша съпруга на Никола Маринов, която остава с психически и физически травми, както и с куп задължения.