Командите за метеж на протеста вече са дадени. БЛИЦ припомня, че платени провокатори на Цветан Василев и Васил Божков се готвят да окървавят протеста.

Преди минути се чуха призиви "Мъжете да идват! Насам! Всички мъже да идват!".

Веднага след това се стигна до нови сблъсъци между демонстранти и униформени. На жълтите павета протестиращи пак започнаха да чупят бусовете на жандармерията, а полицаите използваха лютив спрей.

Междувременно от МВР показаха видео, от което се вижда как демонстранти нагло къртят историческите жълти павета в центъра на София, за да ги използват като самоделни оръжия.На жълтите павета се виждат и струпани бали слама, сякаш се готви ново подпалване на сградата на бившия Партиен дом, в обновената зала на което днес се проведе първото есенно заседание на парламента.Заместникът на вицепремиера Екатерина Захариева - Георг Георгиев, сподели кадри, които показват друга команда за щурм от страна на протестиращите.

"Дай бомбите, бе, дай бомбите, бе! Имаш ли запалка?!". Протестът иначе е мирен", написа Георгиев в личния си фейсбук профил.Преди минути пък се стигна до нова провокация от страна на демонстрантите. Този път те се опитаха да пробият полицейския кордон, който е на булевард "Дондуков"."ВНИМАНИЕ! Някой готви кръв! Ще вадят бомби!!!", написа ПР-ът на ГЕРБ Николай Николов в личния си фейсбук профил. Той също така призова хората да видят това видео. Кадрите възмутиха и депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която пък написа: "Кой носи отговорност за бомби на "мирен протест"? Отвратителна агресия към полицаите".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!