Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, трафика на хора, миграционния натиск и каналджийството е започнала тази сутрин във Враца, Криводол и селата Нефела, Девене, Баница и Осен, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев дойде, за да наблюдава действията на ченгетата. В акцията участват служители на ОДМВР-Враца и на Зоналното жандармерийско управление в Монтана. Ще бъдат проверявани и лица с 2 или повече висящи дела.

Акцията е под надзора на Окръжна прокуратура-Враца.

От държавното обвинение съобщиха, че сега се провежда и СПО във Видинско. Акцията срещу разпространението на наркотици се провежда във видинското село Генерал Мариново, срещу незаконния дърводобив - в с. Арчар, а по линия на акцизите - в село Градец.

За резултатите обществеността ще бъде информирано по-късно.


Главният прокурор Иван Гешев също е във Враца, предаде "Конкурент". Обвинител №1 влезе в съдебната палата, а след това се качи и до окръжната прокуратура.

Заедно с главния прокурор в съдебната палата влезе Радослав Димов, административен ръководител на Софийска апелативна прокуратура.

След около 45-минутен престой в съдебната палата Гешев и Димов излязоха и се качиха на автомобилите си под зоркия поглед на охраната от НСО.

 

 

 

 По информация на Bulnews полиция и жандармерия са нахлули в пицария в „Милеви“ във Враца. Действията са част от спецоперацията, за която по-рано медията ни съобщи, че се провежда под ръководството на Окръжната прокуратура във Враца и наблюдението на главния прокурор Иван Гешев. 

Пицарията е атакувана заради оперативна информация, че е част от наркоразпространението в града. По неофициална информация при претърсването на заведението са открити забранени вещества. В хода на операцията е арестуван синът на собственика на пицарията, който вече е с белезници. 
Задържаният е Цветан Милев. 

Официална информация се очаква да има след края на специализираната полицейска операция.