Днес в Специализирания съд в София започна делото срещу сочения за един от най-жестоките убийци на прехода Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския.
На първа инстанция магистратите му постановиха присъда от 17 години затвор, след като го признаха за виновен в опита за убийство на Кирил Киров - Японеца през 2003 г.

Японеца също влезе в залата. В Специализирания съд Киро Японеца посочи пред фоторепортер на БЛИЦ двама от хората (на снимката долу), за които каза, че са килърите му.
 

Припомняме, че Йоско Костинбродския и групата му бяха задържани на 6 ноември 2013 г. при спецакция на ГД "Национална полиция" и Специализирания отряд за борба с тероризма. Според разследващите групата е действала от началото на 2003 г. до задържането на част от участниците по друго дело на 1 юни 2010 г. 

 През февруари 2014 г. обаче Специализираният наказателен съд остави без мярка за неотклонение Йосиф Йосифов заради документален гаф - престъпленията, за които задържаният бе обвинен, бяха различни от посочените в заповедта за арест. След пускането му от ареста Костинбродския моментално използва момента и изчезна от страната въпреки предупрежденията на медиите. Оттогава Йоско продължава да е безплътна сянка за наши и чужди полицаи. Освен за мократа поръчка срещу Киро Японеца Костинбродския и бандата му са подозирани за цяла серия от убийства.