Директорите на "Национална лотария" Милен Ганев и брат му Димитър също са имали вземане даване с полицията, покрай задочното привличане към наказателна отговорност на мажоритарния собственик на "Нове холдинг" Васил Божков. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника от правоохранителната система.
Първоначално е бил задържан Милен Ганев, който е престоял близо денонощие в полицията. Но след като е дал показания, е бил освободен.

Няколко часа с органите на реда е прекарал и другият силен човек в "Национална лотария" Димитър Ганев. Младият мъж посети "Левски" по време на подготвителния им лагер в Турция, но на връщане в нашата родина е бил прихванат от органите на реда и отведен за показания.

По това време в редица медии се появи информация, че Ганев е в неизвестност. Тиражираните материали се позоваваха на аргумента, че мобилният му телефон е изключен. Сега истината излиза на бял свят.

Под рекордната парична гаранция е друг от орбитата на Васил Божков - Александър Тумпаров. Възрастният мъж е на свобода срещу 1 500 000 лева. Сребърният медал в непрестижната класация се печели от Богомил Манчев, за когото бе постановена парична гаранция от 1 млн. лева, а на трето място е Гриша Ганчев, който първоначално бе пуснат срещу 500 000 лева, но след това Апелативния съд редуцира сумата до 300 000 лева.

Към този момент Васил Божков е в арестно помещение в ОАЕ заедно със собственика на "Левски" Георги Попов. Друг от приближените на Божков - Бекяров бе арестуван на летище "София", след като се прибирал с полет от Виена.

Ивайло КРАЧУНОВ