Зверското меле с колове и ножове, при което цигани нападнаха наемателя на пицария „33“ в центъра на Сунгурларе, за малко не е завършило с жертва. Пострадалият 27-годишен Димитър Димитров днес беше изписан от болницата след 4 дни лечение. Той разказа пред БургасИНФО потресаващи подробности от дивашкия екшън, разиграл се на пъпа на града, точно до сградата на Община Сунгурларе.
Боят завърши с разкървавени глави, потрошени коли, помляно заведение. Освен Димитър, е пострадал и още един мъж – Радостин, клиент на пицарията, на който е оказана медицинска помощ на място, той е бил с рани по главата. „Всичко започна седмица по-рано. Имаше клиенти от махалата, на които отказахме да сервираме алкохол след края на работното ни време. Това ги афектира и те ме нападнаха още тогава. Удариха дори жена ми. Имаме извадени медицински свидетелства. И двамата подадохме жалби в полицията. Като има отказах бири, ме нападнаха 4-ма души. Травмите бяха по-леки, поне нямах счупвания“, разказа Димитър.

Явно обаче за циганската тумба този случай не е бил забравен и ромите са подготвяли отмъщение. „Този петък, когато отидох в заведението, тези хора пак бяха там. Стояха на една маса и ме чакаха. Още като влязох, започнаха да ме гледат, да ме следят с поглед. Започна да се събира голяма група. Станаха 5, после 6, 7 ... и още, и още ... Дойде един мой познат от Бургас с жена си и аз излязох да ги посрещна навън. При влизането ни обратно вътре един от циганите в тази компания каза на жената на моя познат:

„Какво ме гледаш, ма ку.во?“. Те търсеха причина да ни предизвикат. Моят познат няма как да не защити жена си и удари шамар на циганина и ги изгонихме oт заведението. Дойдоха полицаи, отидохме в районното, дадоха на моя приятел предупредително да разпише, че няма да влиза повече в конфликт с тези хора и се върнахме обратно в заведението“, разказа Димитър. Там обаче вече се е била изсипала цяла тумба цигани. „Чакаха ни поне 10-15 души, въоръжени с тръби, с ножове, с брадви, те просто бяха дошли да ни трепят. Започнаха да прииждат още коли с техни хора – по 3-4-5 човека в кола. По едно време станаха сигурно над 30 души“, разказа Димитър.

Съпругата Антония още не може да превъзмогне ужаса. В кошмарната нощ цялото семейство се е опитвало да предотврати мелето. „Ние влязохме през задния вход, за да извадим клиентите от заведението. После излязохме отпред, за да се разберем, но то няма как да стане с тези хора, това са диваци. Удариха мъжа ми в кръста, после се опитаха да му забият в главата кол. Добре, че той си сложи ръката, да се предпази, ударът беше страшен, можеше да не е между живите в момента. Има шини в ръката, 8 болта, час и половина продължи операцията на една кост. Има много голямо изместване. Изпочупиха и заведението. Цялата дограма е потрошена, вратата не може да се затвори.

После посегнаха на автомобила ни - начупиха цялата кола – прозорците са строшени, ламарините нагънати“, разказа ужасена жената. Младото семейство живее в постоянен кошмар в момента. „Това е трето нападение, притесняваме се, че могат да се върнат. Дойдоха въоръжени с тръби, с ножове. Толкова бяха озверели, че удариха дори невинно момче – клиент на заведението, просто защото беше там. Пръснаха му главата. Още не съм се виждал с него, но бях в болницата до днес“, каза Димитър.

Нападателите са от ромската махала в Сунгурларе. „Тези хора нямат документи, нямат адреси. Имаме клиенти от махалата, които работят в чужбина и са културни, като за хора от гетото, но тези, които ни нападнаха, нямат образование, морал, нищо. Това си е една такава малка общност там в самата махала, които правят проблеми. Нас ни бяха предупредили за тях. Ние сме от Бургас, отидохме там да правим бизнес“, потресени са съпрузите. Те допълнително се отчайват от реакцията на полицията, откъдето получили съвет да си назначат охрана. „ Това ни каза шефът на районното управление. Питахме го защо, но той каза, че ние сме частни лица и не бил длъжен да ни пази. Точно това му бяха думите. Още при първия случай, ни извикаха на разпит, той влезе, направо нахълта, нито се представи, нито нищо.

Говореше ни с тон, страхотно грубо държание. Нямам думи просто. По никакъв начин той не каза, че ще предприеме нещо, за да се избегнат тези ситуации. Той просто ни нападна, каза ни, че ние сме виновни – нямали сме ред и дисциплина в заведението. А заведението е общинско, това е общинска публична собственост, ние имаме договор за 10 години“, каза Антония. Димитър е категоричен, че няма да се уплаши. „Аз няма да затворя заведението. Няма да направя това, което другите са направили преди мен - да избягат. Може и ние сами да се пазим, въпреки че не е редно. Затова и няма заведения там. Който се е опитал да работи, е затворил в рамките на 2-3 месеца. Точно заради тези цигани, просто хората не издържат на тормоза. Но аз няма да затвор!. Не знам още какво ще правя, но тези клиенти трябва да се изолират. Да се надяваме, че полицията ще помогне, защото там СОТ няма.“, категоричен е Димитър.