Двама бежанци от Афганистан изнасилиха брутално дете от дом за сираци в София. Гнусното престъпление непълнолетните М. и У. извършили миналия вторник, а няколко дни по-късно били арестувани, съобщава в."Телеграф"

Новината потвърдиха от МВР и прокуратурата като допълниха, че на двамата бежанци вече са повдигнати обвинения и са взети мерки за неотклонение – 72 часа арест.

Подивял бежанец изнасили момиче в София! Използва стъклена бутилка, за да я...

Зверството станало малко след полунощ на 15 октомври. Тогава двамата непълнолетни бежанци, които били настанени в приемния център в квартал „Военна рампа“, нападнали момиченцето и го завлекли в изоставена сграда, намираща се близо до кръстовището между улиците „Първа Българска армия“ и „Шлосер“.

Там го заплашили с нож и започнали да се гаврят с него. След като изнасилили детето, избягали.

Абас - подивелият бежанец, изнасилил момиче в София, й крещял: Ще те нарежа!

То споделило какво се е случило с него и след един ден до дома за сираци подали сигнал.

Незабавно полицията започнала работа. На местопрестъплението бил откри и ножът, с който бежанците плашили детето по време на изнасилването, и други улики и доказателства.

Заедно с М. и У. бил задържан и трети афганистанец, който обаче бил пуснат, тъй като не участвал в гаврите, а бил свидетел.

В хода на разследването на прокуратурата и полицията станало ясно още, че двамата извършители били със статут на кандидат-бежанци и затова ги настанили в центъра на „Военна рампа“. Той е от отворен тип, движението на обитателите му не е ограничено, но имат режим на излизане и прибиране.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!