Сърбия е в шок след информацията за арестувания режисьор Мирослав (Мика) Алексич, когото 26-годишната актриса Милена Радулович обвини, че я е изнасилил, докато е посещавала неговото училище за актьорско майсторство, пише вестник "Вечерне новости".

Радулович разказала, че не е единствената негова жертва, тъй като той имал схема за малтретиране на другите момичета, на които преподавал и които също са докладвали за него в полицията.

Случаят раздели обществеността, пише "Новости", отбелязвайки, че докато някои безрезервно подкрепят момичетата, които са събрали смелост и са съобщили за сексуалното насилие, други се съмняват в обвиненията.

Вестник "Курир" пише, че собственикът на прочутата школа за актьорско майсторство "Ствар срца", на 68 години, е бил арестуван по подозрение, че е изнасилвал или сексуално посягал на най-малко пет момичета.

Разкрита е чудовищна мрежа, в която някои от жертвите са били малолетни, а Алексич е бил разследван в продължение на три месеца.

Първата жертва, която е непълнолетна и в момента посещава неговото училище по актьорско майсторство, е съобщила в полицията и оттогава е започнала верижна реакциия и това стигнало до Милена Радулович.

Младата актриса години наред е премълчавала, тъй като е смятала, че единствено тя е преживяла насилие и травма, но когато се оказало, че има още жертви, решила да се организират и заедно да съобщят за маниака.

Подозира се, че Алексич не от години, а от десетилетия сексуално е малтретирал девойки, които са посещавали неговото училище. 

Със сигналите до полицията се разкри чудовищна мрежа на сексуален хищник, който иначе настоява всички момичета да носят поли.