На следовател от Окръжна следствена служба- Силистра е било възложено за разследване делото на убийството на 56-годишен мъж от село Искра на 7-ти август вечерта, тъй като заловеният извършител е непълнолетен.

Това заявиха днес от Окръжна прокуратура - Силистра на брифинг във връзка с произшествието, за което Иван Гешев съобщи по-рано днес. 

Убийството е извършено към 22.30 часа на 7 август т.г. с нож, който е намерен от разследващите, а няколко часа по-късно бе задържан и самият извършител - 15-годишен младеж от същото село.

За такова тежко умишлено престъпление се предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години, но след редукцията поради непълнолетието на извършителя, наказанието е до пет години, ако съдът го признае за виновен.

На младежа предстои да се направят и психологически експертизи. Има и очевидци на убийството, които са разпитани пред съдия, заявиха още от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Добрич също даде подробности за другото убийство, за което главният прокурор разкри в профила си в "Туитър".

Окръжна прокуратура - Добрич ръководи разследване по досъдебно производство за извършено на 09.08.2020 г. престъпление по чл.116, ал.1 т.6 вр. с чл.115 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. 

На 09.08.2020 г. около 17,00 часа на ул. „Димитър Ковачев“ в Добрич в близост до магазин за хранителни стоки станал скандал между Д.А., на 23 г., от гр. Добрич, и пострадалия С.С., на  43 г., също от Добрич. Д.А. нанесъл множество удари с юмруци на С.С., в резултат на което мъжът паднал на земята. Д. А. продължил да го рита и после си тръгнал.

С. С. останал да лежи на земята в безпомощно състояние. Случаен гражданин – очевидец на случилото се, позвънил на телефон 112 и съобщил за инцидента. На местопроизшествието пристигнал екип на „Бърза помощ“. Пострадалият бил приет и настанен в реанимацията на МБАЛ-Добрич.  Въпреки усилията на лекарите след няколко часа той починал.

От извършените до момента действия по разследването се установява, че на пострадалия, вследствие на нанесените му удари с юмруци и ритници, са били причинени телесни увреждания – счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и разкъсан черен дроб, в резултат на които е настъпила смърт. 

На 10.08.2020 г.  на Д.А. е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

 На 11.08.2020 г.  Окръжната прокуратура в Добрич внесе в Окръжния съд в града искане по отношение на обвиняемия Д.А. за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Окръжният съд уважи искането и определи на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!