Разследване се води срещу четири превозвачески дружества в Пловдив, съобщиха на брифинг от Окръжна прокуратура-Пловдив. Бил е подаден сигнал от ДАИ, че те не са отчитали пред органите на НАП приходите и са използвали фалшиви документи и такива с невярно съдържание.
 

Служителите на ДАИ са твърдели, че не знаят къде са собствениците и управителите на тези фирми. Парадоксално е, че две от компаниите се намират точно срещу сградата на ДАИ.
 
От 1500 таксита в града под тепетата около 1000 със сигурност са подчинени на проверяваните дружества. До момента са разпитани около 100 таксиджии, иззета е документация, не са внасяни никакви пари в бюджета, коментираха още от прокуратурата.
 
Предстои на разпит да минат около 2000 таксиджии. Те не са предмет на разследването. Те са свидетели и ще продължават да работят.
 
Първоначално заради разследването са били приобщени документациите на 30 човека. Шестима са арестувани. Това са упълномощени от собствениците на дружествата лица. Част от тях са в затвора. Някои са скитници и не знаят, че са собственици на дружества и че притежават 1000 таксита, обясни окръжният прокурор Румен Попов.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ