В град Окланд, Нова Зеландия, въоръжен с мачете съпруг убил свещеник, с когото се предполагало, че съпругата му е изневерила. Според Daily Mail човекът е в затвора.

През ноември 2018 г. 45-годишният Уета Веа открил кореспонденция между жена му и църковния служител Лаулиму Луаси. В разговора имало сексуален контекст.

След това 62-годишният клисар продължил да общува с жената и дори организирал среща между двете семейства, за да изясни недомлъвките. Съпругата на Веа и свещеникът твърдят, че били верни на своите съпрузи.

През януари 2019 г. Веа, след като се напил, изразил подозренията си пред своята жена. На следващия ден тя му заявила, че не вижда никакво бъдеще в техните отношения и помолила съпруга си да се премести. След това двойката се появила на определен празник, където, според очевидци, съпругът изглеждал "затворен".

По-късно той се върнал у дома, взел мачете и се качил в католическата църква, където бил Луаси. Мъжът намушкал клисара и изчакал няколко минути, за да се увери, че е мъртъв.

Тогава ревнивецът отишъл при жена си и й разказал за убийството. Жената се втурнала към Луаси и се опитала да му направи кардиопулмонална реанимация, но свещеникът вече бил мъртъв.

Във вторник, 9 юли, съдът осъди Веа на доживотен затвор с право на условно освобождаване след 17 години.

Превод: БЛИЦ