Родителите на полицая Венцислав Караджов от Пловдив – Божура и Цветан Караджови, са били застреляни с един пистолет, а не както до момента имаше съмнения за двама стрелци с различни оръжия. Пистолетът, с който възрастните хора са били убити, е „Макаров” и килърът е сменил първия пълнител с втори, за да довърши пъкленото си дело, съобщава „Монитор”.
Телата на възрастните хора бяха открити от тяхна съседка в дома им на ул. „София” в Пловдив в следобедните часове на 17 май, вторник. В тялото на Божура имало изстреляни 5 куршума, а в това на бащата на Венцислав – Цветан – три. Други два се били забили в прозореца на стаята, в която били открити труповете.
 
За престъплението два дни по-късно бе задържан техният син Венцислав Караджов, който имал с родителите си дългогодишни яростни кавги заради пари и имоти. Това била причината двете страни в конфликта да водят съдебни дела и да подават жалби в полицията за домашно насилие и тормоз. Няколко дни преди двойното убийство Венцислав Караджов загубил едно от делата, което било за собствеността на имота на ул. „София”. Там той и жена му Каля преди години с техни спестени от гурбет пари вдигнали къща, въпреки че земята се водела на името на баща му Цветан. През годините младите искали от пенсионерите да им бъде прехвърлена собствеността на имота, който те твърдят, че е купен отново с техни средства. Възрастните отказвали, което ставало повод за семейните войни.
 
Очаква се тази или следващата седмица адвокатът на Венцислав Караджов – Зоя Тошкова, да внесе в окръжния съд искане да бъде променена мярката за неотклонение на полицая. Той е в ареста от 19 май т.г. и това ще бъде трети негов опит да излезе на свобода с по-лека мярка. Дисциплинарното производство, което в бе заведено срещу Караджов, за да бъде уволнен той от системата на МВР е приключило. Било е предявено на Венцислав, който обаче е написал 19 страници възражения. Отговорът му ще бъде депозиран в Икономическа полиция в Пловдив, а оттам ще бъде изпратен на министъра на МВР.
 
Самият Венцислав Караджов твърди, че не е замесен и че разследващите нямат нито едно пряко доказателство за вината му. След като свидетел заявил в полицията, че в дните след убийството видял Караджов и жена му да хвърлят пистолет в Гребната база, комплексът бил буквално изтарашен. Каналът бил претърсен от водолази, но оръжието на убийството така и не било открито. Не дали резултат и претърсванията в апартамента на Караджови, както и на вилата им в родопското село Дедево.
 
По ръцете и косата на полицая обаче били открити барутни частици и въпреки че самият той отрича да е стрелял по родителите си и твърди, че е гърмял на стрелбище, от прокуратурата са категорични, че и това косвено доказателство го уличава.
Според разследващите Венцислав е проникнал на 15 май т.г. в имота на родителите си, скрит в багажника на семейната баничарка „Ситроен”, шофирана от жена му Каля. Тя оставяла колата в гаража на свекър си, след което хранела кучетата в двора и тогава се прибирала в дома си.
 
В деня на смъртта на пенсионерите Каля била заснета от улична камера да вкарва в гаража ситроена, а при разпитите обяснила, че едно от уплътненията на вратите било повредено и тъй като валял силен дъжд, закарала колата на сухо.
 
С много добра стрелба първо била застреляна Божура. След това килърът влязъл в стаята и с три изстрела убил Цветан, а после разбил задната врата на стаичката на пенсионерите и избягал.