22-годишният Сали П. ще бъде привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с убийството на таксиметров шофьор от Разград. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Досъдебното производство на Окръжната прокуратура в Разград се води за престъпление по член 199, ал. 2, т. 2 от НК и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден.

Както БЛИЦ писа 22-годишният Сали се е върнал от Германия на 22 февруари. Там поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин, като извърши грабеж на таксиметровия шофьор. По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязва сънната артерия на жертвата. След това успява да извлачи тялото му извън автомобила „Дачия“ в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взема 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора.

По-късно изхвърля таблета, който е намерен строшен. На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на Кр., спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал, качва се в нейната кола и жената го отвежда в центъра на Разград.

Камера е засякла извършителя на престъплението в 21.38 часа. След това проиграва ограбените 20 лева и отива при момиче, в чийто дом разследващите са намерили кървавите чорапи и пуловера на Сали. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон, 22-годишният изгаря. Задържан е в кв. „Орел“ в Разград. Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Сали П. Съдебното заседание е насрочено за 18.00 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!