Оборотната бандитка изтеглила  над 1500 лева от кредитната карта на жената, сдобила се и с ваучери за храна за 845 лв. Оборотната крадла Елина Х. от Карнобат заради серия от престъпления ще бъде изправена пред Бургаския окръжен съд, съобщават от прокуратурата.

От държавното обвинение изброяват и всички й престъпления. През ноември м.г. Елина пребъркала чантата на клиентка в магазин за дрехи в Карнобат. От нея отмъкнала портмоне, с парична сума и златни обеци. Общата сума била 1423 лв. 

Тя буквално ударила 6-ца от тотото, защото в портмонето имало ваучери за храна на стойност 845 лева и кредитна карта, от която досетливата джебчийка бързо изтегли солидна сума, тъй като разполагала и с пин кода й. Само за 4 минути, от 10:31 до 10:35 часа, Елина успяла да извърши 7 транзакции и да си присвой сумата от 1540 лева.

За тези престъпления законът предвижда различни наказания, включително поправителен труд и глоба, равностойна двойно на изтеглената от банковата сметка сума. Предвид сбора на престъпленията обаче Елина е грозят поне 8 години затвор.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 02.10.2018г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!