Състав на Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемия Роман Логвиненко за промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража". Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.
Стрелба с гранатомет е имало на бул. „Черни връх", около бензиностанция „Еко". Няма жертви и ранени. Стреляно е с два гранатомета.

Припомняме, че украинецът Роман Логвиненко е обвинен за организатор на покушението с гранатомети срещу Алексей Петров. Атентатът срещу Петров беше извършен на 29 октомври 2015 г. в кв. "Кръстова вада". Според обвинението Логвиненко е подбудил Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков да извършат нападението, докато Петров пътувал с шофьора си Стефан Борисов в брониран "Мерцедес S 500 Гард".

Темпински и Чорний стреляли два пъти по автомобила с гранатометите, но снарядите не проникнали в него. Разследването срещу Темпински, Чорний и Балков продължава в отделно производство, което явно е и една от пречките пред обвинението срещу Логвиненко, пише news.bg.

Софийският градски съд счете, че заради честите пътувания на Логвиненко, предвид извършваната от него търговска дейност, както и наличието на грозящо обвинение с изключително тежка санкция за свободата му, е по-добре той да остане в ареста. Съдът не взе под внимание чистото му съдебно минало, както и наличието на две деца, за които той следва да полага грижи.

Следващото заседание срещу обвинения за организатор на атентата с гранатомет по Алексей Петров ще се проведе на 2 май от 10.00 часа.