Полска туристка твърди, че масажистът от хотел в България я е нападнал сексуално. Случаят е станал в Обзор, а за него съобщи в четвъртък вечер една от водещите радиостанции в Полша Радио Зет, към която потърпевшата се обърнала.


Когато заявила за нападението в самия хотел, никой не искал да й помогне, полицията също омаловажила случая.

Според полската журналистка от Радио Зет Йоанна Заремба посегателството е станало на 20 август. Курортистката се записала на предлаган в хотела „Турски масаж“.

Както твърди жертвата, в един момент по време на масажа масажистът вкарал пръсти във влагалището й. 

По съвет на приятеля си пани В. разказала за станалото на персонала на хотела, но мениджърът на обекта не й повярвал.

В тази ситуация полякинята повикала полиция. Служителите на МВР обаче не знаели английски. Все пак с помощта на хора от хотела успяла някак си да се разбере с ченгетата.

Първоначално униформените отказали да я заведат в болница, но впоследствие успяла да ги убеди и жената била откарана за гинекологичен преглед в болница.

Там дежурният лекар отказал да даде подробна информация за прегледа, като бил заявил, че ще предостави резултатите от изследването на полицаите. 

На следващия ден туристката отишла в друго здравно заведение за медицинско освидетелстване.

Лекарят признал, че влагалището й е зачервено, но отказал да се занимава с ДНК тестове и обяснил на пациентката, че може да си направи някъде такова изследване на частно.

Оттам дамата отново отишла в районното управление на МВР, където й казали, че след няколко дни ще я извикат за опознаване на мъжа. 

Според Радио Зет случаят е стигнал до почетното консулство на Полша в Несебър. В резултат на това пани В. два пъти била водена в Бургас за вземане на проби за изследване на биологичен материал, сега се чакали резултатите.

Срещу мъжа, посочен от полякинята е образувано досъдебно производство, твърди Радио Зет с позоваване на почетния консул на Полша в Несебър Лидия Пиетшик-Вангелова. Консулството щяло да окаже помощ на жената и в следващите процесуални действия в този случай.