По рано днес на извънреден брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев разкри подробности за големия кокаинов удар, за който БЛИЦ вече съобщи.

Медията ни припомня, че по време на рутинна проверка заловиха огромно количество дрога в кола, спряна в столичния квартал „Студентски град“.

„На 24 май полицейски екип на Седмо РУ предприема проверка на водач на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в района на ж.к. „Студентски град“ в София. Шофьорът е имал неадекватно поведение, при поискване на документите, той се е смутил, а излизайки от колата автоматично е затворил вратите, носел е и голяма сума пари“, уточниха от МВР.

На 31-годишния СГП е повдигнала обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери.

От там публикуваха и сензационни снимки на огромното количество наркотик, което бе открито. 

„При предприетото претърсване, наркотичното вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, е намерено в багажника на колата в два сака“, обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев

Общото тегло на откритата високорискова дрога възлиза на 39 729,61 грама, тя е била предназначена за разпространение, като цената й на уличния пазар би могла да достигне 10 млн. лв.

Прокурора Антоанета Панчева обясни, че с прокурорско постановление обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане в СГС за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража”, тъй като деянието е с изключително висока обществена опасност.

Хероин за 9 милиона лева бе спипан на "Капитан Андреево"! Дрогата била натикана в...

„Директорът на СДВР благодари сърдечно на колегите си за професионалната работа и уточни, че работата за установяване на други участници в престъпната схема продължава. Наред с противодействието на наркоразпространението на територията на София – линия, по която се работи изключително сериозно, на базата на отчетена тенденция на завишаване на кражби и посегателства над собствеността, СДВР и районната прокуратура насочват усилията си и започват ежеседмични акции срещу битовата престъпност“, коментира още старши комисар Георги Хаджиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!