Съседка на семейство от Санкт Петербург, в което 12-годишен ученик уби собствената си майка, разказа подробности от живота им - според нея бащата е бил в по-добри отношения със синовете си от жената. 

Според съседката мъжът водел децата в различни училища, тъй като едното имало проблеми със зрението, а второто имало проблеми със слуха. Понякога той молел приятели да се грижат за синовете му. Тя твърди още, че връзката между майката и момчетата не била сполучлива заради пристрастяването й към алкохола.

Жената също така заяви, че от етажа над мястото, където живее семейството, често се чували викове и ругатни. Според нея веднъж в апартамента възникнал пожар - майката пушила и не забелязала как матракът се запалил. Пияните родители били събудени от съседите.

Припомняме, че тийнейджърът уби майка си в нощта на 27 октомври. Според предварителната версия брат му близнак наблюдавал какво се случва. Младият мъж залял майка си с вряла вода от чайник и изрязал части от тялото й с остър предмет. Полицаите намерили шишове, пинсети и ножици в стаята.

По време на убийството бащата на децата бил полу-пиян вкъщи. Той се обадил на родителите си, които се свързали с полицията. Следственият комитет започна дело по член 105 от Наказателния кодекс („Убийство“).