Бургаският рецидивист Драгомир Младенов, по прякор Шопа, е бандитът, арестуван за кражба на козметика  в бургаския ж.к.”Възраждане”, съобщава "Флагман".

Както малко по-рано днес съобщи БЛИЦ, прокуратурата повдигна обвинение на бургазлията заради това, че откраднал скъпата козметика от кола в Бургас, но тогава все още името му не бе известно. 

Крадецът щял да се измъкне, ако не са били бързите действия на служители на ОД на МВР в Бургас, които го закопчали с откраднатите вещи. Пред ченгета задържаният обяснил, че козметиката била негова и за лична употреба – сякаш е Кулагин, а не изпечен престъпник с богато досие и няколко престоя в затвора.

Драго Шопа е култова фигура от бургаския ъндърграунд, преди години бе сочен за боса на хероина в Бургас, но след ареста му започна да пропада сериозно.

Преди две години едва не помете патрулка при луда гонка, малко по-късно източи горивото на бус и заплаши собственика му, че ще го заколи. Цяло чудо е, че въпреки множеството си прояви е на свобода. По новото обвинение го грозят до 15 години затвор, а срещу него е известно да са текат поне още две досъдебни производства.

Припомняме, че Шопа има дебело криминално досие. Още през 2009 г. той беше задържан като тартор на наркогрупа за търговия с хероин. Част от бандата са двамата съпрузи Вангел и Катя Аврамови, които са заловени с 210 дози хероин в семейния автомобил. Дни след ареста им полицаите закопчаха Шопа и още двама от наркопирамидата - Марин Георгиев и Николай Вълчев. Тогава разследващите обявиха, че Шопа е разпределял наркотика и е събирал парите.