Повече от 150 полицаи от различни структури са ангажирани в издирването на 55-годишния Бейсим Реджеб Салиф, който стреля по свой съсед вчера вечерта в хасковското село Сърница и се укри, съобщава bTV.


МВР с извънредни новини за издирвания стрелец в Сърница, има ранена жена ВИДЕО

Припомняме, че той има бойно оръжие в себе си и при снощната свада е ранил жена.

Началникът на хасковската полиция ст.комисар Венцислав Кирчев обясни, че скандалът е избухнал заради животни, преминаващи през имота на единия от жителите на селото. 55-годишният бил нападнат от свои съседи, като извадил нож и с него нанесъл прорезни рани по ръката на жената. След това извадил незаконна пушка и стрелял по 43-годишен мъж и избягал.

Според полицията става дума за опит за убийство.

Първи подробности за стрелеца от Сърница, почерня от полиция в района СНИМКА

Салиф избягал в гориста местност, като оръжието било намерено, но Кирчев уточни, че издирваният има в себе си друга пушка и се смята за опасен. Има регистрации за кражби и противозаконно държане на взривни вещества. Не са верни информациите, че се е барикадирал в къща.

Издирването продължава. Ангажирани са полицаи, жандармеристи, граничари и барети от отряда за борба с тероризма.

Бейсим има регистрации за кражби и съхранение на взривни вещества. Неофициално се говори, че като войник е избягал от казармата и в продължение на 25 дни го търсили по балканите.

Той се издирва за опит за убийство. Предприети са заградителни действия за неговото издирване. В акцията ще бъде включено следово куче. Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни, и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на тел.112.