Тийнейджър от Пловдив се сдоби с присъда за това, че е блудствал с 11-годишно момче. Това предаде BulNews.


По-рано днес Районен съд - Пловдив е признал 15-годишния извършител за виновен по повдигнатото му обвинение. В периода от 14 януари до 25 февруари 2019-та година той е извършвал блудствени действия с малолетния, като е употребил сила и заплахи. 

Според обвинителния акт, в горепосочения период той е блудствал с пострадалото сете във външна тоалетна на училище в пловдивско село. В престъплението участвали още две две малолетни момчета - на 12 г. и 13 г.

Макар че няма навършени 18 години, обвинението е успяло да докаже, че тийнейджърът е разбирал значението на постъпките си и е могъл да ги ръководи. Съгласно закона, в такива случаи непълнолетните носят наказателна отговорност.

Двете малолетни момчета обаче не могат да носят наказателна отговорност, тъй като нямат навършени 14 години. Затова материалите срещу тях са изпратени в местната Комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие. Обвиняемият е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, а присъдата му е била редуцирана с една трета. В крайна сметка, той ще изтърпи наказание от 3 години и 2 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.