За нов вид измама ни сигнализира нашата читателка г-жа Веселинова. Тя алармира пред БЛИЦ, че е получила странно съобщение на електронната си поща. В него се съобщава за вдовица, болна от рак, на която ѝ остават 2 месеца и иска да дари парите си точно на... вас. Нашата читателка пише, че вероятно се касае за измама. 

Самото писмо е написано доста неграмотно и си личи, че е написано с Гугъл преводач. Мейлът е изпратен от подател Johanna Tuuk , като разширението ".sk", препраща към Северна Корея.  Според специалисти, целта на подобни съобщения е изпращачите им да се сдобият с банковите ви сметки или номерата на дебитни и кредитни карти.

Ето цялото писмо, което читателката ни изпрати: 

Бог да благослови.

Аз съм г-жа Йохана Туук, аз съм вдовица, страдаща от дълго време рак. Цялата индикация, че състоянието ми наистина се влошава и е съвсем очевидно, че няма да живея повече от два месеца според лекарите си и във всички показания относно медицинския анализ. Това е така, защото ракът е стигнал до много лоша сцена, която не се надява.

Моят съпруг почина при автомобилна катастрофа, а през периода на нашия брак не можехме да произведем нито едно дете. Моят късен съпруг беше много богат и след смъртта му наследих целия си бизнес и богатство. Лекарите ми посъветваха да не живея повече от два месеца, затова сега реших да разделям част от това богатство, да допринеса за развитието на по-малко привилегированите в Европа, Америка, Африка и Азия, особено да създам решение на проблема на по-малко привилегировани и домове за сираци.

Избрах те след моето търсене в интернет, молих се и постях четири седмици над него, готов съм да дам сумата от девет милиона петстотин хиляди (евро), на по-малко привилегированите. Искам да отбележа, че този фонд лежи в банка и по мое указание ще подаде заявление за прехвърляне на парите от ваше име.

И накрая, честно се молим тези пари, когато бъдат прехвърлени, да бъдат използвани за тази цел, въпреки че съм късно, защото трябва да разбера, че придобиването на богатство без Христос е суета и аз направих обещанието на Бог, че фондът ще бъде за да помогнете на по-малко привилегированите. Моля, обърнете внимание, че превеждах това писмо, за да го разбера, можете да ми пишете на английски

Очаквам вашия спешен отговор.