След разкритието как слепи по документи братя от Долни Дъбник шофират луксозните си автомобили, един от тях бе засечен да пазарува с размах, без чужда помощ, съобщава trafficnews.bg

Хванатият в крачка Горан Станев за пръв път реши да говори, след като бе показан как се справя и зад волана.

От новите кадри се вижда как той няма нужда от помощ в магазина. Преди седмица  пък, заедно с брат си Станьо Маринов, играеха в казино.

По нищо не личи, докато ръчкат ротативките, ромите от Долни Дъбник да са незрящи и да им трябва придружител. Горан Станев обаче твърди, че с брат му имат нужда от 100 процента помощ. По думите му, експертите също потвърждават това мнение. Не отрича обаче, че е карал автомобил без книжка.

В изявление за медията Горан заяви: Попитайте експертите, те са си дали мнението. Аз имам диагноза  и решение. Защо не питате лекарите? Те са се подписали на документите, от които е ясно, че  имаме че имаме нужда от тази помощ. Аз винаги се движа с придружител.

Може да попитате хората в Долни Дъбник и те ще го потвърдят.

На въпрос дали гледа новини и е видял колко майки, а и не само, протестират, тъй като децата им са на легло и наистина се нуждаят от 100% чужда помощ, той отново отговаря: "Попитайте експертите".

После категорично отрече да е платил за фалшива диагноза. Кадрите обаче показват друго.

„Виждат и се оправят сами, не само в казината, но и в дискотеките и на всички обществени места. Нямат никакви проблеми“, разказа служител на едно казината, в които двамата братя са редовни посетители.

Прокурорската проверка срещу тях забуксува именно заради липсата на категорично лекарско становище какви проблеми с очите имат братята, които вече имат присъди за пране на пари, но те пък не са влезли в сила, защото се чака да се произнесе  Върховният касационен съд.

Още веднъж се показват факти относно слепотата на Горан Станев и брат му, за да помогне на 12-те лекари, които трябва да изготвят експертизата, която необяснимо се бави. 

На базата на становището на дузината експерти прокуратурата трябва да реши дали да повдигне обвинения на Горан и Станьо Маринови, за които има съмнения, че са издействали пред ТЕЛК документи за инвалидност с фалшиви изследвания.