Прокуратурата в Пловдив излезе с подробности за разбитата група за отглеждане и разпространение на канабис, за която бяха задържани и двама врачани

По случая бяха задържани Надя Н., позната като Нада Кокала, и мъжа ѝ – Евгени Ц. 

Първи СНИМКИ на жената с наркооранжерия край Враца
 

Нада Кокала и мъжа ѝ Евгени

В техен имот във вилната зона на Враца двамата имали наркооранжерия за отглеждане на коноп. Оказва се, че с него семейството снабдявало с дрога цели три града, уточнява Bulnews.

Като обвиняеми са привлечени 9-има души - осем мъже и една жена, на възраст между 23 и 50 години, за разпространение на марихуана с тегло около 12 кг на стойност близо 72 000 лева“, съобщават от обвинението.

По делото е установено, че от януари до март 2023 г., на територията на Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвиняемите е разпространявал различни видове и сортове марихуана на едро и на дребно.

С наркотичното вещество той се е снабдявал от другите обвиняеми, които го отглеждали на територията на вилната зона на Враца.

След разследване на прокуратурата, полицията и ГДБОП е установено, че на 28 март се е очаквала поредната доставка от Враца.

По делото са извършени процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания в обитавани и ползвани от обвиняемите жилища и превозни средства. Там са били намерени различни количества марихуана, както и малко количество амфетамин.

Прокуратурата е внесла искане в съда за постоянен арест спрямо петима от групата. На останалите четирима е определена „гаранция“ в размер от 3000 лева до 10 000 лева.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук