В МВнР не е постъпвала информация от Русия за настъпване на смъртта на български гражданин с името Денис Рашков. Това става ясно в отговор до БНТ след официално запитване до институцията.

По правило, когато български гражданин почине в друга държава, страната ни трябва да бъде уведомена за това по дипломатически път.

По непотвърдена информация, самоличността на Денис Рашков е открадната след неговата смърт и под това име в България е влязъл шпионин, чието истинско име е Владимир Горочкин.

Именно на него и жена му - Татяна Горочкина или Диана Рашкова, както се е представяла в България, докато двамата са действали като шпиони, ДАНС наложи 5-годишна забрана за влизане в България.

Отново по информация на източници на телевизията, Денис Рашков, чиято самоличност е била използвана и шпионинът е дошъл в България, представяйки се за него, след като уж 20 години не се е връщал в страната, вече няма живи роднини в България. Това е и причината неговата самоличност да бъде дадена на Владимир Горочкин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук