48-годишният затворник Борис Иванов е избягал от затвора, защото го разделили с приятеля му. Рецидивистът за грабежи и изнасилвания имал връзка с друг пандизчия в ловешкия затвор. Бил против да го изпращат да работи в бившето предприятие „Сердика“ край Ловеч, а приятелят му да остане сам зад решетките. Това стана ясно след задържането на беглеца, пише в. Телеграф.

Ромът, родом от добричкото село Полковник Иваново, избяга миналия четвъртък още на втория ден от наемането му на външен обект.

След бягството бил качен на стоп от шофьор на фолксваген, който го оставил на пътя между селата Албаница и Българене.

Оттам Иванов извървял 53 километра пеша до малкото градче Летница, където беше арестуван в събота следобед.

„Имахме насоки за 4-5 село, в които може да бъде, и бяхме съсредоточили сили на жандармерията“, обясни участник в разследването. Докато полицията локализира затворника, той отишъл в последната къща, където живеела пенсионерката Петкана, която вчера за първи път проговори за преживяния ужас.

После помъкнал възрастната жена със себе си и тръгнал да излиза извън селото. За късмет обаче по пътя срещнали местния шериф – шефа на полицейското управление в Летница Димитър Димитров. Жената направила с ръка знак, докато си оправя косата, че зад нея е пандизчията. Това било достатъчно, за да бъдат насочени баретите в този район.

За щастие малко по-късно затворникът бе заловен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!